Genç kadın Aydın’da bir ilki başardı

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Burcu Kaçar, hayalini kurduğu karavanın üretimini yapıyor.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayalindeki karavanın üretimini yapmaya başlayan Burcu Kaçar, Aydın halkının ve sanayi esnafının dikkatini çekiyor. Aydın’da bir kadın olarak ilk karavanı üreten ve bir yıldır bu işle ilgilenen Kaçar, bir çok vatandaşın hayali olan karavanın yapım sürecini anlattı.

Deprem felaketinden sonra karavana talebin söyleyen Kaçar, “İnsanlar deprem korkusundan dolayı dışarıda sığınacak bir evim olsun, bir felaket anında sığınabileceğim bir yer olsun diye daha çok talepte bulundu. Onun dışında zaten yaz sezonu geldiği için de talepler fazla. Tatil bölgelerinde otel fiyatları arttığından dolayı karavana daha çok talep oluyor” dedi.

“İLK KARAVANIMIZI DEPREMZEDEYE GÖNDERDİK”

İlk karavanlarını Gaziantep’e gönderdiklerini belirten Kaçar, “İlk karavanımızı bir depremzedeye gönderdik. Arkadaşımız çadırda yaşıyordu. Ona gönderdik. Farklı,projelerimiz de oldu. Karavan tipinde mobil yemek dağıtım araçları yaptık. Dört tane deprem bölgesine gidecek çorba dağıtım aracı yaptık. Onun dışında bir tane festival için patso dağıtım aracı yaptık. Güzel farklı projelerle ilerliyoruz şuan” dedi.

Bir kadın girişimci olarak etraftan çok güzel tepkiler aldığını dile getiren Kaçar, “Sanayi sektöründe, özellikle karavan yapan kadın olarak çok duyuldum. Farklı tepkiler aldım, dikkat çektim. Bu da beni çok mutlu ediyor” dedi.

Çocukları olmadan önce çalıştığını ancak çocuklardan sonra son 5 yılını evde geçirdiğini belirten Kaçar, “Çocuklarıma daha fazla zaman ayırmak için özel sektörde çalışmak istemedim. Hayalimizi üreterek, kendi işimi yapmak istedim” dedi.

“ADIM ATINCA HER ŞEY OLUYOR”

Girişimci olmak isteyen kadınlara seslenen Kaçar, “Ev, insanı gerçekten içine çekiyor. Çalışmak daha güzel. Kendi işini yapmak, üretmek, insanlara faydalı şeyler yapmak, en önemlisi sevdiğin işi yapmak çok güzel bir şey. Kesinlikle adım atmalısınız, destek olacak bir sürü firma var. Herkese tavsiye ediyorum. Hiçbir şekilde umutlarını ümitlerini kırmasınlar. Adım atmalılar, adım atınca her şey oluyor” dedi.

“EVİNİZİ SIRTINIZDA TAŞIYORSUNUZ”

Yapım aşaması 30 iş günü olan karavanlarını tanıtan Kaçar, “Karavanlarımız dört kişilik. Aynı zamanda çok güzel mini bir mutfak, oturma grubu, mini saklama dolaplarımız var. Karavanımızın her yerini değerlendirdik. Banyo ve tuvaletimiz de var. Buzdolabımız için yer de var. Evinizi sırtınızda taşıyorsunuz, rahatlıkla istediğiniz yere gidip konaklıyorsunuz” dedi.

Karavanlar O1 Belgeli olduğu için 750 kilo altı her aracın çekebileceğini söyleyen Kaçar, “Ehliyet ve ruhsat değiştirmeniz gerekmiyor. Dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz” dedi.

Genç kadın Aydın’da bir ilki başardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir