Turizmci Belediye Başkanının 65 yaşındaki mezuniyet sevinci

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin turizmci Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden mezun olarak kep attı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yavuz Günay, (BHA)- Uzun yıllardır turizm sektöründe çalışan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, işinin okulunu da bitirmek isteyerek 63 yaşında üniversite sınavına girdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’nü kazanan Belediye Başkanı Haşimoğlu, 65 yaşında mezun olarak kep attı.

Mesleğe 8 yaşında başladı

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, küçük yaşlarda başladığı mesleğinin diplomasını aldığını belirterek, “8 yaşında başladığım bu turizm mesleğinin, 65 yaşında diplomasını ve başarı belgesini almış oldum. Gerçekten öğrenmenin yaşı yokmuş onu öğrendim. Sonsuz bir bilgi var. Bilgiye ulaşmak herkes için gerekli olan bir durumdur. Bende bunu düşünerek 63 yaşında turizm meslek yüksek okulunu kazandım. Gerçekten üniversitelerimizde çok gayretli, bir kelime daha nasıl öğretebilirim diyen hocalarımız var” sözlerini kullandı.

“Beni örnek alsınlar”

Bölgede turizm sektöründe çalışmak isteyenlerin eğitim almasını tavsiye eden Haşimoğlu, “Turizm gerçekten bir işte eğitimi alınması gereken bir meslek. İlimizde ve hatta ilçemiz Ardeşen’de, bölgemizde turizm fakültemiz var. Bölgede turizm yapmak isteyen insanların çocuklarını buraya yönlendirmelerini, onların burada eğitim almalarını eğitimli, donanımlı, vasıflı turizmcilerin yetişmesini arz ediyoruz. Bunun temelini ben atmış olacağım. Beni örnek alsınlar. Ben 65 yaşında bunu başardım herkes de başarabilir. Bilinçli şirketler kurabilirler. Onun için bu yaşta örnek olsun diye teşvik etmeye çalıştım. Aslında birçok turizm işletmemiz var. Seyahat acenteleri, organizasyonlar, araç kiralama işleri otel işletmeleri ile turizm işleriyle uğraşıyoruz” dedi.

Turizmci Belediye Başkanının 65 yaşındaki mezuniyet sevinci

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir