Beypazarı’nda şükür duası

-Başkent Ankara'nın Beypazarı İlçesinde bazı mahalle sakinleri, mahallelerinde şükür duasında bulundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Tonbak / ANKARA – Başkent Ankara’nın Beypazarı İlçesinde bazı mahalle sakinleri, mahallelerinde şükür duasında bulundu.

Başkentin Beypazarı İlçesinin Köst, Sekli ve Dereli mahallelerinde mahalle halkı, bu yıl yağmurun bol ve bereketli olması dolayısıyla mahallelerin çeşitli alanlarından şükür duasında bulundu.

Mahallelerde düzenlenen Yağmur ve şükür dualarına İlçe Müftülüğü Din görevlisi, görevlendirirken, Müftü Ahmet İnciler, Dereli mahallesinde düzenlenen şükür duasına katıldı.

İlçe Müftüsü Ahmet İncileri Anadolu’da güzel örf ve adetler ile geleneklerin yaşatıldığını, Müftülük olarak bu etkinliklere katılmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Mahallelerde düzenlenen şükür dualarına mahalle sakinleri ve davetliler katılırken, öğlenden öncesi yapılan şükür duaları ve akabinde kılınan öğle namazı kılındı.

Namazın ardından vatandaşlara Şükür duasının düzenlendiği alanlarda, yer sofralarında Etli Pilav ve Ayran ikramında bulunuldu.

Dereli mahallesi sakinlerinden Rıza Parlak, köylerinde Şükür, diğer bir adıyla yağmur duası geleneğinin asırlardır sürdüğünü söyledi.

Mahalle Muhtarı Yaşar Özdemir, köylerinde şükür, yada yağmur duasının, köylerinin kurulduğundan bu yana düzenlendiğini söyledi.

Köylerinin kuruluşunun 600 yıl kadar olduğunu belirten Mahalle Muhtarı yaşar Özdemir, “Eskilerin bizlere anlattığına göre, 600 sene olmuş. Mahallemizin içinde bulunan camimizde de Caminin yapılış tarihi olarak 1410 tarihi yazıyor. Hal böyle olunca köyümüzün kuruluşu hayli eski ve bu geleneği asırlardır sürdürüyoruz.” dedi.

 

Beypazarı’nda şükür duası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir