Şehit asker Sefa Tiftik için mevlid-i şerif kıraat okundu

-Şehit Uzman Jandarma Çavuş Sefa Tiftik'in ruhuna ölüm yıldönümünde mevlidi şerif kıraat olundu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Tonbak /Beypazarı (BHA)-Şehit Uzman Jandarma Çavuş Sefa Tiftik’’in ruhuna hitaben, Ankara’nın Beypazarı İlçesi Kurtuluş mahallesi Hamzalar caminde Cuma namazı öncesinde mevlidi şerif kıraat olundu.

Şehit ailesi tarafından, düzenlenen mevlidi şerifin Şehit Sefa Tiftik’in ölüm yıldönümü devriyesinde tertiplendiği, Müftülük Din görevlileri tarafından şehidin ruhuna ithaf edildiği kaydedildi.

Şehit Sefa Tiftik, 2017 yılında Şırnak Merkez Kihi tepe bölgesinde icra edilen operasyon esnasında bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen silahlı saldırıda şehit düştü.

Baba Alaettin Tiftik, acılarının çok taze olduğunu ve oğlunun unutmasının mümkün olmadığını söyledi.

“Oğlumun odası Küçük Müze:”

Köydeki evinde oğlunun odasını, yine oğlunun kendisine teslim edilen beratı, Türk bayrağı ve diğer özel elbiseleri ve eşyaları, fotoğrafları ile birlikte odayı adede küçük bir müze haline getirdiğini, her sabah, her akşam oğlunun odasına girerek onunla sohbet ettiğini, haftada ikin gün eşinin oğlunun odasını temizlediğini kaydetti.

Tertiplenen mevlidi şerife Kaymakam Oktay Erdoğan, AK Parti ilçe başkanı Mehmet Gökgöz, İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlidi şerifin ardından mevlidi şerife katılanlara pide ve ayran ikram edilirken, ilçe Müftüsünün yaptığı toplu dua ile program son buldu.

Mevlidi şerife katılanlar, baba Alaettin Tiftik’e okunan mevlidi şerifin kabul olması temennisiyle, duacı olduklarını aktardılar.

 

 

Şehit asker Sefa Tiftik için mevlid-i şerif kıraat okundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir