Aydınlılar bayram tatilini nasıl geçirecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı'nda 26-27 Haziran tarihlerini idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır" dedi. Biz de Aydınlı vatandaşlara bayram tatilini nasıl değerlendireceklerini sorduk.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şayet imkanı olursa kurban keseceğini dile getiren Emine Orhan, “Evimizde oturmayı tercih ediyoruz. Çünkü başka yolu yok. Eskiden tatile gidebiliyorduk, akrabaları ziyaret edebiliyorduk. Şimdi benzin fiyatları da ortada. O yüzden akrabaları ziyarete gidebilir miyiz onu bile bilmiyorum” dedi.

Tatilin dokuz gününü de evde geçireceğini söyleyen Yüksel Durmaz, “Çocuklarımla beraber evde olacağız. Eskiden tatile gidebiliyorduk ama şimdi durumlar sakat” ifadelerini kullandı.

Bayram tatili için hiçbir planı olmayan Muradiye Korkmaz, “Emekliyiz. Şu anda sadece maaşımıza gelecek zammı bekliyoruz. Zaten bizim için tatil diye bir şey yok” dedi.

“BU EKONOMİK KOŞULLARA UYGUN HİÇBİR TATİL PLANI YAPAMIYORUZ”

Bayram tatilini memleketinde geçirecek olan Nuri Güler, “Ben buradayım. Aydın’da memleketimde kalacağım. Tatilimi annem ve babamın yanına giderek değerlendireceğim” dedi. Ekonomik koşulların tatile el verişsiz olduğunun altını çizen Güler, “ Bu ekonomik koşullara uygun hiçbir tatil planı yapamıyoruz. İnsanların da yapabileceğini düşünmüyorum. Büyük bir çoğunluk tatili evinde geçirir diye düşünüyorum. Tatil fiyatları şimdiden uçmaya başladı zaten. Son iki üç gündür dolar, euro, altın aldı başını gidiyor. İnsanlar nasıl tatil yapacak ki bu durumda?” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKEDE ARTIK TATİLİ HAYAL ETMEK BİLE ÇOK ZOR”

9 günlük tatil ibaresinin bir aldatmacadan ibaret olduğunu, 2 günün zaten idari izin olduğunu ifade eden Musa Ekici, “Bu ekonomik koşullarda bayram tatili düşünmek çok zor. Biz 3 kişilik bir aileyiz. Gelinen noktada bizim için bayram tatili yapmanın maliyeti en az 20 bin TL. Bu da bizim maaşımızı aşan bir şey. Bu ülkede artık tatili hayal etmek bile çok zor” dedi.

Mustafa Karaman isimli vatandaş ise bayram tatilini Kuşadası, Didim gibi tatil beldelerinde değerlendireceğini ifade etti.

“BENİM GÜNÜM ZATEN TATİL OLARAK GEÇİYOR”

Aslen Yozgatlı olan Yasin Yıkılmaz ise, “Ben tatildeyim zaten. Burada da günlük rutin şeyler yaparız. Kuşadası’na gidebiliriz. Tatili o an arkadaşlarımızın dediğine göre değerlendirebiliriz. Benim günüm zaten tatil olarak geçiyor” dedi.

“ESKİ BAYRAMLAR ÇOK GÜZELDİ”

Filiz isimli vatandaşta bayramı köyde geçireceğinin altını çizerek, “Bayramı eşimle birlikte geçireceğim. Eski bayramlar çok güzeldi. Ailecek birbirimize gelip gidiyorduk. Artık öyle bir şey yok. Her şey eskiden güzelmiş” ifadelerini kullandı.

Aydınlılar bayram tatilini nasıl geçirecek?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir