Cumhuriyet’in 100’üncü yıl coşkusu Başkentten Anadolu’ya yayılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tohumluk Vakfı ve Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkent Gençlik Meclisinin organize ettiği “Kültür Buluşmaları” projesi ile Diyarbakır Ergani Dibektaş Ortaokulu öğrencileri, Ankara kültür ve sanat dünyası ile bir araya geldi.

Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde başlayan programda, Diyarbakır Ergani Dibektaş Ortaokulu öğrencileri Anadolu Medeniyet Müzesi ile Ankara Kalesi’ni ziyaret etti. Ankara’nın coğrafi işaretlerinin tanıtıldığı ve başkent değerlerinin ön planda olduğu gezi programı kapsamında öğrenciler, Ankara Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyi Birliği (TKKB) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın ev sahipliğinde kahvaltı programında bir araya geldi.

Tohumluk Vakfı Gençlik ve Kültür Sanat Komitelerinin organizasyonundaki buluşmada Ankara Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyi Birliği (TKKB) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkent Gençlik Meclisinin katılımcı kültür inşa süreçlerini anlattı. Başkentin Cumhuriyetin 100’üncü yılına hazırlandığını vurgulayan Yılmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi’nin Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yeniden dirilişe ev sahipliği yaptığını belirtti.

Öte yandan Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi ve Tohumluk Vakfı, geleceği sağlam temeller üzerine inşa etmek için Anadolu’nun dört bir yanından Ankara’ya kültür buluşmaları için sürekli bir akışın sağlanması yönünde çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

 

 

 

 

 

 

 

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl coşkusu Başkentten Anadolu’ya yayılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir