Bakan Özhaseki: Yaralarımızı saracağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Gece gündüz demeden uğraşacağız, inşallah yaralarımızı saracağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman’da incelemelerde bulundu. Burada TRT Haber’in canlı yayınına konuk olan ve muhabir Tayfur Kara’nın sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Özhaseki, “Asrın depremi’ deniyor ama bizim bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşılaşabileceğimiz, ‘bin yılın’ depremiyle de karşı karşıyayız. Çünkü 11 ili ilgilendiriyor. Onlarca ilçeyi, yüzlerce köyü ilgilendiriyor. Yıkım miktarı olarak da, hasar olarak da ayrı ayrı rakam verilmekle birlikte; 680 bine yakın konut, 170 bine yakın da dükkan, iş yeri ve ahır gibi tek katlı birimlerden oluşan, neredeyse 850 bin bağımsız birimin yeniden yapılması söz konusu. Bir taraftan bu çalışmaların planlanması, yani zemin etütleri yapılarak binaların sağlam yerlere taşınması, arkasından daha kimlikli binaların ortaya çıkabilmesi için yeni projelerin geliştirilmesi, bunların mülkiyet sorunlarının çözülmesi, arkasından bunların ihale edilip işe başlanması, finansmanlarının temini noktasında da derin çalışmaların yapılması icap ediyor. Bu belki de normal zaman olsa, birkaç yıla sari olarak yapılacak uzun çalışmalardır ama bizim o kadar bekleyecek zamanımız yok” dedi.

Bakan Özhaseki: Yaralarımızı saracağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir