57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Fest başlıyor

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 57. düzenlenecek olan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, 8 ile 11 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BHA- TEKİRDAĞ / CAN ARICILAR

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 57. düzenlenecek olan Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, 8 ile 11 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Dört gün sürecek olan festivalin her günü ayrı bir tema üzerine kurulacak. Birinci gün Hüseyin Pehlivan Günü olarak belirlenirken, ikinci gün; Üç Kemaller Günü ile devam edicek. 

 

8 Haziran 2023 Perşembe günü saat 09.30’da Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ziyareti ile başlayacak olan Kiraz Festivali, saat 12.00’da festivalin doğuş yeri olan Naip Mahallesi’nde yapılacak geleneksel açılış töreni ile start alacak. Saat 16.00’da Millet Bahçesin”de Spor Turnuvalarının Başlangıcı Olucak.

Saat 20.00’da Paşa Halk Danslarının Ekiplerinin Gösterileri Yer Alıcak. Mevkii’nden başlayacak olan Geleneksel Kiraz Festivali 2.Günü Korteji ile festival coşuşu doruğa tırmanırken, saat 21.00 Da İlk Gecenin Yıldızı Fatma Turgut Olucak.

Gün boyu festival etkinlikleri sürecek olup, ilk günün konser programında, sunucu Süleymanpaşa Belediyesinin Sevilen İsimlerin”den Sevcan Önbey sunuculuğu eşliğinde Fatma Turgut  ve ardından ünlü sanatçı Ferhat Göçer , saat 22.00’dan itibaren sahnede olacak. Havai fişek, lazer ve ışık gösterilerinin renk katacağı gece, saat 00.00’daki Açık Hava Sineması etkinliği ile tamamlanacak. Havai fişek, lazer ve ışık gösterileri ile açık hava sineması etkinlikleri festival boyunca devam edecek.

 

Festivalin ikinci günü, saat 10.00″da gerçekleşecek olan Vatan Şairi Namık Kemal Evi ziyaret programı ile başlayacak. Saat 11.00’da Protokol Ziyaretleri Kabulü İle Devam Edicek . Kiraz Festivali’nin olmazsa olmaz etkinliklerinden olan Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri Festivalin İlk Günü saat 14.00’da başlayacak ve gün boyu sürecek. Saat 18.30’da Kültür Çadırı etkinliklerinde Gerçekleşecek.

 

Macar Günü olarak planlanan üçüncü gün etkinlikleri, saat 10.00’da Açık Yüzme etkinliği Mikes Kelemen Kupası ’nın adının verildiğ iRakoczi Kupası Yelken Yarışları ile başlayacak. . Alkaya Sahili’nden başlayan etkinlik, Rumeli İskelesi’nde son bulacak. Saat 13.00’da Flyboard Türkiye Şampiyonu Kahraman Aktaş Sahil Dolgu Alanın”da Show yapıcak . Üçüncü günün konserlerinde ise Funda Arar Ve Mustafa Ceceli Sahne Alıcak.

Ve En Son Gece”de 11 Haziran Pazar Akşamı Melek Mosso Sahne Alıcak

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, yaptığı açıklamada, oldukça güzel etkinliklerini dile getirdi.

Düzenlenecek olan festivale çok sayıda turist beklediklerini vurgulayan Yüksel, Tekirdağ’da otellerde boş oda kalmadığını kaydetti.

Festival ile birlikte kentin tanıtımına büyük katkı sağladıklarını aktaran Yüksel, “Aylarca çalışarak Tekirdağ’a yakışır bir festival programı hazırladık. Bu yıl 3 buçuk milyon misafir ağırlamayı planladığımız Kiraz Festivalimiz dopdolu geçecek. Ben inanıyorum ki komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan’dan büyük kitleler halinde turist akınına uğrayacağız. Çünkü birkaç haftadır üç sınır kapısında da hummalı bir tanıtım çalışması ile ülkemize giren her araca Süleymanpaşa’yı Türkçe, Yunanca ve Bulgarca olmak üzere üç dilde tanıtan broşürler dağıtıyor, 57. Kiraz Festivalimizin detaylı programını içeren davetiyelerimizi takdim ediyor, İpsala ve Dereköy’de billboardlar kiralayarak şehrimizin tanıtımını yapıyoruz. Şimdiden bu çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladığımızı söyleyebilirim çünkü şu anda Süleymanpaşa’daki otellerimizde 8ile 11 Haziran tarihleri arasında tek bir boş yatak dahi kalmadı. Bu doluluğun büyük kısmını da yabancı turistlerin oluşturduğunu biliyoruz. Allah’ın izniyle son yılların en unutulmaz festivalini hem kıymetli hemşehrilerimiz hem de misafirlerimizle birlikte yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimizi dört gün boyunca bu coşkuyu bizimle paylaşmaya davet ediyorum.”dedi.

57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Fest başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir