Yılın ilk ilek satışı başladı

Aydın'da incirin olgunlaşması için kullanılan ilek (erkek incir) satışı başladı. Sezonun ilk ilekleri, sembolik rakamla merakla bekleyen alıcısı ile buluştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’ın en önemli gelir kaynağı olan incir üreticisi, ürünlerinin olgunlaşmasını sağlayan ilekleri, merakla satışa çıkacağı günü bekliyor. Köşk Baklaköy Mahallesi’nde hem incir hem de ilek üretimi yaptığını söyleyen İshak Erden, sezonun ilk ileklerinin çıkmaya başladığını söyledi.

Köşk çarşı merkezine getirdiği 6 kilogram ilekleri ilk gören bir üreticiye 40 lira gibi sembolik bir rakamla sattığını söyleyen İshak Erden, “Bu sezon hava şartlarından dolayı ürünlerin gelişimi gecikti. Sıcakların olmamasından dolayı ilek hasadı yapamadık. Yaklaşık 1 haftadan fazla gecikmeli olarak topladığım ilekleri, başka üreticilere de lazım olduğunu bildiğim için satmak için getirdim. Kuyucular Mahallesi’nden Adnan amcamız görür görmez hemen satın aldı” diye konuştu.

Kendisinin de incir üreticisi olduğunu belirten Erden, “Ben de bir incir üreticisiyim ve 200 civarı ağacım var. Yaklaşık 4 ton incir hasadı yapıyorum. İlek incir üretiminin olmazsa olmazı ve her yıl kendime ait ağaçlarımdan 250-300 kilo ilek topluyorum. Bunun bir kısmını kendi ağaçlarım için kullanıyorum, ger kalanını da diğer incir üreticilerimize satıyorum. İnşallah güzel bir incir sezonumuz olur. Tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yılın ilk ilek satışı başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir