Amasya Genelgesi’nin 104’üncü yılı kutlanacak

Amasya’da her sene kutlanılan 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali programı hazırlıkları başladı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Betül Yılmaz/AMASYA

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amasya’ya gelişi ile Türkiye Cumhuriyetinin doğum belgesi niteliğinde olan Amasya Genelgesinin ilanının 104’üncü Yıldönümü Amasya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Millî Egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin doğum belgesi niteliğinde olan, 22 Haziran 1919’da yayımlanan Amasya Tamimi’nde Mustafa Kemal Atatürk milli mücadele hareketini halka mal etmiştir. Ulusal kurtuluşa, TBMM’nin kurulmasına ve Cumhuriyetin ilanına giden yolun başlangıç noktası olarak kabul edilen Amasya Tamimi’nin 104’üncü yıl dönünü kutlamaları için hazırlıklar başladı.

Amasya Belediyesi ve Amasya Valiliği tarafından organize edilen 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali programı kapsamında yapılacak olan etkinliklere Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “ Tüm vatandaşlarımızı ve kıymetli hemşerilerimizi Bağımsızlık ateşinin yakıldığı Kadim şehir Amasya’mızda düzenleyeceğimiz, 12-22 Haziran Amasya Uluslararası Kültür ve Sanat Festivaline bekliyor ve davet ediyorum.” dedi.

Amasya Genelgesi’nin 104’üncü yılı kutlanacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir