Erdoğan: Muhataplarımız kardeşlerinin hakkını gözeten Türkiye bulacaktır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50’si devlet ve hükümet başkanı olmak üzere, 81 ülkeden 100’e yakın üst düzey yetkilinin bulunduğu törende, “Yeni dönemde muhataplarımız, sınır içinde ve dışında terör örgütleriyle daha kararlı bir şekilde mücadele eden, mavi vatanda kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete başarısını daha da güçlendiren, her alanda daha aktif bir Türkiye bulacaktır” sözlerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Göreve Başlama Töreni’nde konuştu.

12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, “Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere bir 5 sene daha Türkiye’ye ve Türk Milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Oylarıyla buna vesile olan aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bir daha cumhurbaşkanlığı makamına layık gören 27 milyon 830 bin kardeşimin her birine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. İradeleri farklı yönlere tecelli etse de sandıklara giderek demokrasimizin gücüne güç katan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyorum. 6 Şubat’ta ‘Asrın felaketini’ yaşadıkları, oy tercihlerinden dolayı son 2 haftada sayısız hakarete maruz kaldıkları halde, iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu süreçte yanımızda duranların desteğini asla unutmayacağız. Tüm bunlarla birlikte, dergi kapakları üzerinden milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız. Şahsımız nezdinde Türkiye’ye yönelik bu büyük sevdanın hakkını en güzel şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahcup etmesin.” sözleriyle başladı.

 

“Muhabbeti öne çıkaran anlayışla hareket edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, siyaset tarihinin en kritik seçimlerinden birini daha alnının akıyla geride bıraktı. 14 Mayıs’ta seçimlerin meclis boyutuyla ilgili olan boyutunu, Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekili ile hamd olsun başarıyla tamamlamıştık ancak cumhurbaşkanı seçimi, rakibimize fark atmamıza rağmen ilk turda yüzde 50+1 aranması sebebiyle ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta milletimiz 0,50 oy oranıyla yarım bıraktığı işi tamamlamak için sandıklara gitti. İlk turda katılım oranımız yüzde 87’yi aşmıştı. İkinci turda da yine yüzde 85’i bulan rekor bir katılım seviyesine ulaştık. Milletimizin akın akın sandıklara koştuğu 28 Mayıs seçiminde yüzde 52,18 oy alarak Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etme şerefine nail olduk. Hangi siyasi meşrebe, kökene mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. Şeyh Edebalı gibi, insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Yunus Emre gibi, “Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü” dedik. Bugün de aynı hikmet ışığının izinden gidiyoruz. Bugün de aynı idealleri savunuyoruz. Nefreti, husumeti öne çıkaran değil, muhabbeti, hoşgörüyü, kardeşliği öne çıkaran bir anlayışla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Erdoğan konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Türkiye’nin 85 milyonun tüm fertlerinin tıpkı bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmeye ihtiyacı var. Millet olarak, bu güçlü birlikteliği yeniden tesis etmemiz gerekiyor. Bir kez daha altını çizerek belirtmek isterim ki, seçim dönemi 28 Mayıs’ta sona ermiştir. Milli irade sandıkta 2 kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Sandıkların kapanmasıyla Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Allah’ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanışı başlamıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Yeni kabinemiz ile, Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Salı günü ise yeni kabinemizle ilk toplantımızı yapacağız.

 

“Yeni bir sayfa açtık”

Seçim dönemine takılı kalmanın ülkeye de millete de hiçbir faydası yoktur. Önümüze bakmalı ve yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişten ve geçmiş hatalardan ders çıkartarak, istikbali inşa etmenin gayretinde olmalıyız. Biz seçimden sonra, iç muhasebesini yapan, kendini yenilemeyi başaran bir geleneğe sahibiz. Eksiklerimizi gidererek, hatalarımızı düzelterek bugünlere geldik. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık. Rövanş, hesaplaşma peşinde koşmadık. Yalanlara, iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimin hiçbirinde muhalefetten böyle bir tutum görmedik. Eski alışkanlıklarını terk etmeye yaklaşmadılar. Kendi küçük hesaplarının peşinde koştular. Kendi başarısızlıklarının nedeni hep vatandaşta aradılar. Bu sefer, farklı bir tavır sergilemelerini temenni ediyoruz. Muhalefetin de mesuliyet diliyle hareket etmesini temenni ediyoruz.

 

“Kırgınlıkları bir tarafa bırakalım”

Siyasetçisi, gazetesi, sanatçısıyla tüm muhalefetin artık milli iradeyle barışmasını istiyoruz. Tüm vatandaşlarımı bir kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gelin, seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir tarafa bırakalım. Küslük, kızgınlık olduysa barışmanın yollarını arayalım. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına omuz verelim.

 

“Milletimiz manda ve himayeyi reddetmiştir”

Milletimiz 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta kazanımlarına sahip çıkarak ‘Durmak yok, yola devam’ demiştir. 1 asır önce olduğu gibi, manda ve himaye tekliflerini milletimiz yine reddetmiştir. Seçmenin yarısını bile sandığa götüremeyenlerin attığı diktatörlük ve otokrasiler iftiralarının tamamen boş olduğu görülmüştür.

 

“Daha güçlü bir Türkiye göreceksiniz”

1 asır önce, milli mücadelesini Cumhuriyetin kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı’yla taçlandıracaktır. Demokrasimizi; özgürlükçü, sivil, kuşatıcı bir anayasa ile güçlendireceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh, cihanda sulh’ anlayışını pratiğe dökmeye devam edeceğiz.

Yeni dönemde muhataplarımız, sınır içinde ve dışında terör örgütleriyle daha kararlı bir şekilde mücadele eden, mavi vatanda kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete başarısını daha da güçlendiren, her alanda daha aktif bir Türkiye bulacaktır.

 

Erdoğan’dan özel teşekkür

Dünyanın bir ucundan gelen, Venezuela başkanına teşekkür ediyorum. İlham Aliyev kardeşime, Özbekistan Başkanı Mirzayev kardeşime, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başkanı ersin Bey’e, Kazakistan Başkanı kardeşime, Kırgızistan, Türkmenistan başkanlarına, NATO Genel Sekreteri kardeşime teşekkür ediyorum. Devlet Bey’e şahsım ve tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi beraber sürdürdüğümüz, Yeniden Refah Genel Başkanına, HÜDAPAR Genel Başkanına, Sinan Oğan’a teşekkür ediyorum.

 

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Erdoğan: Muhataplarımız kardeşlerinin hakkını gözeten Türkiye bulacaktır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir