Cumhuriyet Tarihyazımının 100. Yıl Konferansı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Tarihyazımının 100. Yıl KonferansıCumhuriyet Tarihyazımının 100 Yılı Konferansı’ düzenleniyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi ile Tarih Vakfı’nın yeni süreli yayını Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Dergisi işbirliğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyet Tarihyazımının 100 Yılı Konferansı’nda alanında önde gelen akademisyenler Türkiye’nin Cumhuriyet dönemi tarihinin nasıl yazıldığını tartışacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü ile Tarih Vakfı’nın yeni süreli yayını Toplumsal Tarih Akademi: Osmanlı-Türkiye Çalışmaları Dergisi işbirliğiyle 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde santralistanbul Kampüsü’nde “Cumhuriyet Tarihyazımının 100 Yılı” konferansı düzenleniyor.

Cumhuriyet dönemi tarihinin 100 yıllık ömrü süresince nasıl yazıldığını sorgulamayı ve tartışmayı amaçlayan konferansta üç gün boyunca önde gelen akademisyenler Türkiye’nin Cumhuriyet dönemi tarihinin farklı dönemlerde ve ülkelerde, yer yer rakip ideolojiler veya teorik çerçevelerden, alternatif kaynak çeşitleriyle nasıl yazıldığını ele alacak. Cumhuriyet tarihyazımını hem zamansal hem de mekânsal olarak geniş bir perspektifle ele alan konferans farklı cumhuriyet yorumlarını tarihselleştirmeyi hedefliyor.

Konferans “Cumhuriyet Tarihyazımının Kaynakları”, “Türkiye Dışından Cumhuriyete Bakış”, “1930-1980 Arasında Cumhuriyeti Nasıl Yazdılar” ve “Tarihyazımında Yeni Yaklaşımlar” olmak üzere dört ana başlıkta gerçekleşecek. Konferansın kapanışı, Huricihan İslamoğlu, Şevket Pamuk ve İlhan Tekeli’nin katılımıyla Cumhuriyet tarihyazımının çeşitli açılardan ele alınacağı bir yuvarlak masa toplantısı ile yapılacak. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Cumhuriyet Tarihyazımının 100. Yıl Konferansı