Aydın bit pazarına nur yağıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın bit pazarına nur yağıyorOrta Mahalle’de kurulan bit pazarına ilgi giderek artıyor.

Mehmet Aydın – AYDIN – Birlik Haber Ajansı (BHA)

İkinci el pazarı olarak da faaliyet gösteren bit pazarında; gramofon, radyo, eski tarihli dergiler, kitaplar, tespihler, çocuk ve yetişkin giysiler, ayakkabılar, oyuncaklar, antika ev aletleri, bardaklar, tabaklar, tencereler yer alıyor.

Bazı pazarcılar, sattıkları ürünlerin bir kısmını öğrencilerden satın alıp yine öğrencilere sattıklarını, böylece öğrencilerin kullanmadıkları eşyaları ihtiyacı olanlara satarak daha ucuz bir ekonomik destek sağladıklarını vurguluyor.

Kendi ailelerinin kıyafetlerini satışa çıkartan esnafların yanı sıra, mezatlardan aldıkları ürünleri satan esnaflarda pazarda dikkat çekiyor. Antikacılığın tutkuyla ve biriktirmekle başladığını belirten esnaf, halk tarafından ürünlere gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Önceden Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde olan fakat oradan taşınan bit pazarı esnafı, şu anki pazaryerlerinden memnun olmadıklarını, yağmur gibi kötü hava şartlarında ürünlerinin ıslandığını ve yerlere serilen ürünler için alışveriş yapmak isteyenlerin eğilmekte zorlandığını belirterek, Efeler Belediye’sinin bu konuya bir çözüm bulunmasını bekliyorlar. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

Aydın bit pazarına nur yağıyor