İlçe Müftüsü Ahmet İnciler: “Yatılı Bölge Hafızlık Erkek Kuran kursunuzda 37 Öğrencimiz var”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler: “Yatılı Bölge Hafızlık Erkek Kuran kursunuzda 37 Öğrencimiz var”BEYPAZARI (BHA)- Beypazarı Müftülüğü, Yatılı bölge Erkek Hafızlık Kur’an Kursunda 37 öğrencinin bulunduğunu ve hafızlık eğitimlerinin sürdüğünü bildirdi.
Beypazarı Müftülüğü İlçenin Ayvaşık Mahallesi Kapıağzı bölgesinde bulunan Yatılı Bölge Erkek Hafızlık Kuran kursunda, genç hafız adaylarının yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.
İlçe Müftüsü İnciler, yatılı Bölge Erkek hafızlık Kuran kursuna giderek buradaki çalışmaları yerinde gördüğünü ve çalışmalar hakkında da Hocalardan bilgi aldığını söyledi.
Hafızlara 4 din görevlisi tarafından eğitimlerinin verilmeye çalışıldığına değinen Müftü İnciler, “Kursumuzda 34 Ortaokul öğrencisi ve 3 Lise öğrencisiyle 37 hafız adayımız bulunuyor. Ortaokul öğrencilerimizin tamamı Beypazarı İmam hatip Ortaokulu öğrencisidir. Zaman zaman onlarla birlikte yemekler yiyoruz” dedi.
Müftü İnciler, Hocalarız ve bizler, burada kalan genç hafız adaylarını en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Bu Hafız adaylarımıza, Kuran Kursumuzda, 2 hizmetli ve bir aşçı ile hizmetlerin sürdürüldüğünü kaydetti.
Yatılı Bölge Kız Hafızlık Kuran Kursunda çalışmalar sürüyor:
Yapım çalışmaları süren Bölge Kız Yatılı Kuran kursu binasının kısa süre içinde tamamlamayı hedeflediklerini anlatan İlçe Müftüsü İnciler, şunları kaydetti:
“Erkek Bölge yatılı Hafızlık Kuran kursu gibi, ilçenin Hacıkara mahallesi Karapınar bölgesinde kurs binamızda yapım çalışmaları sürüyor. Umudumuz, bu kursu da kısa süre içinde tamamlayıp, öğrenci, kız hafız adayı kabul etmemiz olacak.” (Yaşar Tonbak)

İlçe Müftüsü Ahmet İnciler: “Yatılı Bölge Hafızlık Erkek Kuran kursunuzda 37 Öğrencimiz var”