Köy Yaşam Merkezi Öğrencilere Ve Köy Halkına Hizmet Veriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Köy Yaşam Merkezi Öğrencilere Ve Köy Halkına Hizmet VeriyorŞırnak’ın Silopi ilçesi Kavaközü köyü Yeşilyurt mezrasında açılan köy yaşam merkezi öğrencilerin ve köy halkına hizmet veriyor.
Yeşilyurt mezrasında açılan köy yaşam merkezinde Silopi Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okuma yazma, el sanatları, aile okulu eğitimleri ve çocuklara yönelik çeşitli kurslar açıldı. Eğitici hizmetlerin verildiği yaşam merkezindeki kurslara köy halkı ilgi gösteriyor. Köy halkının talep etmesi halinde yaşam merkezinde yeni kursların açılması için planlamalar yapılıyor. Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise yaşam merkezlerinin ilçede arttırılması için çalışmalarda bulunuyor.
Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen yaptığı açıklamada, “Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor. Köy Yaşam Merkezlerimizden biri Silopi’nin Yeşilyurt Köy Yaşam Merkezidir. Bu merkezde Silopi Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okuma-yazma, El Sanatları ,Aile okulu eğitimleri ve çocuklara yönelik kurslarımız mevcuttur. Köy Yaşam merkezimizde vatandaşlarımızın talep etmeleri halinde her kurs planlanmaktadır. Köy Yaşam merkezlerimizin sayısını arttırılması İçin çalışmalar İlçe Milli Eğitim Kurumu tarafından yapılmaktadır.” İfadelerine yer verdi. (Mehmet Demirhan)

Köy Yaşam Merkezi Öğrencilere Ve Köy Halkına Hizmet Veriyor