Millî eğitim müdürü Cengiz Yılmaz: “Köylerdeki okullarımız eğitimden mahrum kalmasın diye köy yaşam merkezine dönüştürüyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî eğitim müdürü Cengiz Yılmaz: “Köylerdeki okullarımız eğitimden mahrum kalmasın diye köy yaşam merkezine dönüştürüyoruz”BEYPAZARI (BHA)- Beypazarı İlçe Milli Eğitim müdürü Cengiz Yılmaz, eğitimdeki başarıyı artırmak ve gelecek kuşaklara daha iyi bir eğitim sunma çabasında olduklarını bildirdi.
Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü cengiz Yılmaz, ilçe genelinde Türkiye’de birçok ilçenin 2-3 katı nüfusu oranında öğrencilerinin bulunduğunu yani ilçede 10 bin 500 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyledi.
Eğitim kadrolarıyla tüm okullarda öğrencilere daha iyi bir eğitim vermek üzere çalışmalarda bulunduklarını anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz “Eğitim kadromuz çok iyi. Tüm öğretmenlerimizle el ele vererek, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en güzel eğitimi verme çabasındayız. 800 dolayında öğretmenimizle eğitimdeki çalışmalarımız sürüyor. İlçe bazlı Ankara genelinde eğitimdeki grafiğimizi yükseltmek üzere de çalışmalarımız sürüyor. Başta da belirttiğim gibi tam 10 bin 500 öğrencimiz var. Türkiye’de, 4’te bir genç nüfusa sahibiz. Hatta birçok ilçenin 2-3 katından fazla öğrencimiz var. Öğrencilerimiz her şeyimiz” şeklinde konuştu.
Köylerdeki okulların da eğitimden mahrum kalmaması için, köylerdeki okulları yaşam merkezi haline dönüştürme çabasında olduklarına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, şunları kaydetti.
“Milli Eğitim müdürlüğü olarak, ilk olarak Çantırlı mahallemizdeki atıl ilkokulu köy yaşam merkezine dönüştürdük. H.E.M müdürlüğü aracılığıyla burada kursla açılacak. Şimdide Hırkatepe mahallesindeki ilkokulu Köy yaşam merkezine dönüştüreceğiz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Ardı gelecek. Yani ilçe Milli eğitim olarak, öğrenci odaklı, toplum ve insan odaklı bir çalışma içindeyiz.” (Yaşar Tonbak)

Millî eğitim müdürü Cengiz Yılmaz: “Köylerdeki okullarımız eğitimden mahrum kalmasın diye köy yaşam merkezine dönüştürüyoruz”