Meteoroloji’den Niğde’ye sarı kodlu uyarı!..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji’den Niğde’ye sarı kodlu uyarı!..Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklendiğini açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü içlerinde Niğde’nin de bulunduğu 31 il için sarı kod uyarısı yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Trakya dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman, Amasya,Bingöl, Bitlis, Bolu , Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Hatay, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Niğde, Ordu, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Tunceli,Van , Yozgat, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.
SARI KOD NEDİR?
Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. (Niğde Medya Haber Sitesi Muhabir: Gamze Yıldırım)

Meteoroloji’den Niğde’ye sarı kodlu uyarı!..