Akademik Program 18 Kasım 2022’de başlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akademik Program 18 Kasım 2022'de başlıyor12. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali akademik programı, 18 Kasım– 24 Kasım tarihleri arasında “Eşitiz” temasıyla gerçekleştirilecek.
 
Akademik programın konusu “Kadın-Erkek Eşitliği”
GAİN Medya ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Akademik programı, 18 Kasım 2022 Cuma günü saat 09.00’da İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi Kadın Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehtap Demir Güven İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve açılış konuşmalarıyla başlayacak.
 
Açılış gününde, Afgan yönetmen Sahra Karimi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı Doç .Dr. Saadet Yüksel, KA-DER başkanı Nuray Karaoğlu, Eşitiz Kadın Hakları Grubundan Dr. Özlem Altıok,TİHEK Başkanı Prof.Dr. Muharrem Kılıç, Av. Nurdeniz Tunçer gibi sinema, hukuk ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, eşitlik ve kadın hakları perspektifli konuşmalar yapacaklar.
 
“Eşitiz” teması
“Eşitiz!” başlığı altında eşitlik ve kadınının insan haklarına ilişkin çeşitli sorunlar; on ülkeden 80 katılımcı tarafından ele alınacak. İstanbul Üniversitesi Doktora Salonunda ve çeşitli sinema salonlarında ağırlığı yüz yüze 16 oturumun yan sıra,paneller ve öğrenci kulüplerinin film analizleri yaptığı forumlarla yürütülecek programla ilgili olarak festival başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer: “Film festivalinde film programının yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla geniş bir akademik program gerçekleşecek.
 
Akademik programa katılım ücretsiz
Kadın haklarındaki geri adımların aslında insan haklarının tümünde geri adım olduğunun bilincinde olan kadın hareketleri de dünyanın dört bir yanında canları pahasına hak mücadelesi vermektedir. İnsanlığın temel meselelerinden olan bu konuyla ilgili Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İnsan Hakları Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk, Kriminoloji, Psikoloji gibi farklı disiplinlerden sunumlar yapılacaktır. Karşılaştırmalı bir metotla gerçekleştirilecek akademik programa katılım herkese serbest ve ücretsiz olup, oturum, panel ve konferanslar, İstanbul Üniversitesi Merkez Bina Doktora Salonunda yapılacaktır.” dedi (Karadeniz Son Havadis)

Akademik Program 18 Kasım 2022’de başlıyor