Battalgazi Devlet Hastanesinde İl sağlık değerlendirme toplantısı yapıldı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Battalgazi Devlet Hastanesinde İl sağlık değerlendirme toplantısı yapıldı.Malatya Valisi Hulusi Şahin, ‘Battalgazi Devlet Hastanesinin ikinci basamak sağlık hizmeti olarak bilinen ayakta veya yataklı teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti açısından çok büyük bir açığı kapattığını’ söyledi.

Sağlık il müdürlüğü tarafından Battalgazi devlet hastanesi konferans salonunda il sağlık değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Malatya Valisi Hulusi Şahin, Sağlık Müdürü Dr. Öğretim üyesi Erhan Berk, Battalgazi devlet hastanesi başhekimi Erol Karaaslan ile sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile birlikte başlayan programda konuşmalar yapıldı.

Açıklama yok.SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.ÖĞRETİM ÜYESİ ERHAN BERK “3 AYDA BİR TOPLANACXAĞIZ…”

Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk; “Battalgazi devlet hastanemiz toplam 62 bin metre kapalı alanı olan modern bir sağlık tesisi. Ekim ayı içerisinde toplam 4 bin hastayı ayakta tedavi ettik, 580 vatandaşımıza yatarak tedavi hizmeti verdik. 800 ameliyata ev sahipliği yaptık. Yoğun bakımlarımız hizmet vermektedir. Hastanemizde tomografi, mamografi, röntgen, biyokimya, ultrason, mikroloji laborauraları, kan merkezi gibi bölümler mevcuttur. Hafta içi yaklaşık 22 branşta, 45 ila 50 arası poliklinikle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermekteyiz.”dedi.

Sağlık Müdürü Berk daha sonra şunları söyledi. “5 aydır açılmasına rağmen şu an yaklaşık olarak 80 pratisyen ve uzman hekim ataması, yaklaşık olarak 900’e yakın da yardımcı sağlık personeli ve destek personeli ataması yapıldı. Pandemi sonrası eski rutinlerimize alışma sürecindeyken pandemi öncesinde yaptığımız il değerlendirme toplantılarımız vardı. Mevcut durumumuzu görmek, pozitif yönlerimizi pekiştirmek, negatif yönlerimizin farkındalığını artırıp, çözüm önerilerini sunup hedeflerimizi planlamak için her 3 ayda bir bu değerlendirme toplantılarımızı yapmayı planlıyoruz.”

VALİ HULUSİ ŞAHİN “ÖNEMLİ BİR NOKTADA”

Malatya Valisi Hulusi Şahin Battalgazi devlet hastanesinin önemli bir noktada olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi. “Çok güzel bir hastanede toplantı yapıyoruz. Gerçekten boyutları itibariyle tamda optimal seviyede. Şehrin çok doğru bir yerinde bir hastaneye kavuşmuşuz emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya açısından ikinci basamak sağlık hizmetinde bir merkez olarak burası çok büyük bir açığı kapattı. Bildiğiniz gibi Malatya özellikle 3. Basamak hizmetlerde Doğu Anadolu’nun bir merkezi konumunda.

Hatta Türkiye ve dünyada ismi olan çok önemli bir pozisyondayız. Bununla ne kadar övünsek azdır. Sağlık hizmetleri aynı bir organizmanın parçaları gibi bütündür. Sadece üçüncü basamak hizmetlerini çok iyi şartlarda verip, iki ve birinci basamak sağlık hizmetlerini ihmal ederseniz başarısız olursunuz. Dolayısıyla üç basamak sağlık hizmetini de çok iyi planlamalıyız. Sadece onu değil koruyucu sağlık hizmetlerini de çok iyi bir şekilde planlamamız gerekiyor.”

VALİ HULUSİ ŞAHİN “SAĞLIK HİZMETİ EVRENSELDİR”

Sağlık hizmetlerinin sadece Türk değil herkese uygulandığına işaret eden Vali Şahin; sözlerini şöyle noktaladı: “Sağlık Bakanlığı gerçekten dünyada kamu yönetimi anlayışını en doğru şekilde yapıyor. Ölçmek, değerlendirmek ve denetlemek. Denetlemek, bayrak direği yan durdu değil, denetlemek tam bir performans ve standart analizidir. Bunu sağlık bakanlığı gerçekten çok iyi yapıyor. Türkiye Dünyanın en ucuz, başarılı sağlık hizmetini sadece kendi 85 milyon nüfusuna değil, dışarıdan gelen herkese sunuyor. Sağlık hizmeti evrenseldir.” (Muhammet Said Yalçın)

Battalgazi Devlet Hastanesinde İl sağlık değerlendirme toplantısı yapıldı.