Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz: “Beypazarı Gençliği Ecdadın İzinde Çanakkale Şehitliğinde ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz: “Beypazarı Gençliği Ecdadın İzinde Çanakkale Şehitliğinde ”BEYPAZARI (BHA) -Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Beypazarı Belediyesi arasında Öğrenci Gezisi protokolü imzalandı.
Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü cengiz Yılmaz, ortaöğretim kurumlarında eğitim gören ve üniversite hazırlığında olan 12. Sınıf öğrencilerini Çanakkale gezisine götüreceklerini söyledi.
“Beypazarı Gençliği Ecdadın İzinde Çanakkale Şehitliğinde” sloganıyla İlçe ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören üniversite sınav hazırlığı içinde olan 12. Sınıf öğrencilerimize moral motivasyon olması milli ve manevi değerlerimizi benimsetmek, tarih şuuru kazandırmak ve Çanakkale Zaferin coşkusunu ve anlamını idrak etmelerini sağlamak amacıyla Beypazarı Belediyesinin katkılarıyla 14-18 Kasım 2022 tarihlerinde 12. Sınıf öğrencilerimizi Çanakkale Gezisine götüreceklerini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, “Geziye katılan öğrencilerimizin başında her otobüste iki öğretmen görevli bulunacak. Rehberler eşliğinde gerçekleştirilecek ziyaretler kapsamında; 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı başta olmak üzere; Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Rumeli Mecidiye Tabyası, Şahindere Sargı Yeri Hastane Şehitliği ve Çanakkale Şehitler Abidesi gibi yerler gezilecek” şeklinde konuştu.
Protokol, Beypazarı belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz, arasında imzalanırken, Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:
“Ulaşım, yemek ve ikram giderleri Beypazarı Belediyemizin katkılarıyla yapılacak gezilerde üniversite sınav hazırlığı içinde olan 12. Sınıf öğrencilerimizin hem motivasyonları artırılacak hem de tarih şuuru kazanmaları, milli ve manevi değerlerimizi benimsemeleri sağlanacak.”
Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Protokolün imzalanmasının ardından, yeni nesillerin tarih bilinci ve tarih şuuru ile yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Bu düşünce ile Çanakkale Şehitliği’ne seferler düzenlediklerini ve öğrencileri Çanakkale Şehitliği ile buluşturacaklarını anlatan Kaplan , “Sadece Çanakkale ile sınırlı olmayan öğrenci gezileri, müteakip süreçte Bolu Göynük Akşemseddin Hz. Türbesi, Eskişehir Yunus Emre Türbesi, Beypazarı Gazi Gündüzalp Türbesi ziyaretleri şeklinde devam edecek olup; Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşundan Cumhuriyete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerinin atılmasında katkısı olan milli ve manevi şahsiyetlerin öğrencilerimiz tarafından bilinmesi amacıyla devam ettirilecek.” Şeklinde konuştu.
Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cengiz Yılmaz şunları kaydetti::
’’Beypazarı belediye Başkanımız Tuncer Kaplan örnek bir projeye imza attı. Tarihimizde emsalsiz bir yeri bulunan Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı toprakların gençlerimiz tarafından yerinde görülmesinin, bu zaferin öneminin daha iyi anlaşılması bakımından çok büyük önem taşıyor. Öğrencilerimize sunmuş olduğu bu güzel hizmet için Beypazarı Belediye başkanı Tuncer Kaplan’a ve ekibine teşekkür ediyorum.” (Yaşar Tonbak)

Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Yılmaz: “Beypazarı Gençliği Ecdadın İzinde Çanakkale Şehitliğinde ”