Beypazarı İlçesinde çiftçiye Tohum dağıtımı yapıldı:

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beypazarı İlçesinde çiftçiye Tohum dağıtımı yapıldı:BEYPAZARI (BHA)-Beypazarı ilçesinde, Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Beypazarı Belediyesi ortaklığı ile 344 çiftçiye tohumluk buğday dağıtımında bulunuldu.
Yukarı sanayi bölgesinde düzenlenen tohum dağıtım törenine, Ankara AK Parti İl Başkanı Hakan Han Özcan, İl Tarım Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Kaymakam Oktay Erdoğan, Belediye başkanı Tuncer Kaplan, AK Parti ilçe başkanı Mehmet Gökgöz, İlçe tarım Orman Müdürü Adem Büyükhan, Ziraat Odası başkanı Mustafa Ateş ve belediye başkan yardımcılarım ile tohum alacak vatandaşlar katıldı.
Tohum dağıtımında konuşan Ankara Tarım Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, şunları söyledi.
“Beypazarı, Ankara’da tarımsal üretim merkezlerinden birisi. Özellikle sebze üretimi alanında, ülkemizde hele hele fidecilik alanında, Antalya’dan sonra en fazla fide üretimi olan ilçemizdir. Böylesine emek veren üreticimizi destekleme üzerinde de Bakanlığımızın bir çok çalışması ve projesi de var. Rakamlara baktığımız da, Beypazarı’nda Ispanak üretiminde, marul üretiminde, Havuç üretiminde, Turp üretiminde, yeşil soğan üretiminde, Taze soğan üretiminde çok önemli artışlar olduğunu görüyoruz. Bazı ürün gruplarında yüzde 50 artışlar olduğunu görüyoruz. Bu çiftçimizin tarım sektörüne her geçen gün yeni yatırımlar yaptığını, soğuk hava depoları ve benzeri bir çok yatırım yapıldığını görüyoruz. Bu yatırımlara karşılık, Beypazarı İlçemizde, geçen sene ortalama yaklaşık 45 mil TL civarında bir destek verilmiş. Bireysel destekten tutun, soğuk hava deposuna kadar ve tarımsal ekipmanlara, havuç işleme tesisleri olarak 250 projeye yaklaşık 78 Milyon TL civarında bir destek verildi. Üreticimizin mağdur edilmemesi açısında Ankara genelinde 23 Noktada TMO ne teslim etti. Çiftçilerimizin tarım sigortası yapması önerildi, tabi tarım açık alanda yapıldığı için. Devletimizin, tarım sigortasına da %50 hibe desteği var. Bu sene Beypazarı İlçesinde yaşanan Afetlerle ilgili olarak, yapılan çalışmalar sonucunda, Cumhurbaşkanlığımızdan destek geldi. Zarar gören çiftçilerin destekleri hesaplarına yatacak. Tohum dağıtımı da yapacağız. Israrla şunu söylüyorum. ÇKS Ye kayıtlı olan ve Arazisi olan tüm çiftçilerimize yaklaşık bir hafta öncesi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı. Geçen sene 41 TL olan Mazot, gübre desteği şu anda 121 TL ye çıkarılmış durumda. Yaklaşık olarak 3 kata yakın bir destek artışı olmuş. Bu paralar bu yıl çiftçimizin hesabına aynı olarak geçecek, yanı yatırılacak.
Beypazarı Kaymakamı Oktay Erdoğan, da Devletin çiftçisine sahip çıktığını ve her zaman üretenin, yanında olduklarını, bu günde çiftçilere tohum desteğinin yapılacağını söyledi.
Belediye başkanı Tuncer Kaplan, yaptığı konuşmasında, belediye başkanı olmadan öncesi kendisinin çiftçilik yaptığını ve çiftçinin durumunu çok iyi bildiğini söyledi.
Ardından çiftçilere % 75 hibe destekli % 25 ödemeli tohum desteği sağlanırken ilçe genelinde 344 Çiftçiye tohum dağıtımı yapıldı: (Yaşar Tonbak)

Beypazarı İlçesinde çiftçiye Tohum dağıtımı yapıldı: