Çanakkale’de Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çanakkale'de Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı GerçekleştirildiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel programı kapsamında uygulanan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında finanse edilen ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın faydalanıcısı olduğu Yenilenebilir Gençlik Enerji projesi kapsamında düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi” Çalıştayı, gerçekleştirildi.
Kolin Otel’de düzenlenen çalıştaya Vali İlhami Aktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfıhak Alpkan, Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, GIZ Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç’ün yanı sıra ilgili STK temsilcileri ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.
Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcıs Prof. Dr. Lütfihak ALPKAN, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus MEYER-LANDRUT, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Turgut KILIÇ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya ERKAN, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan MUTLUAY ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah GÜÇ tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.
Açılış konuşmaları ile başlayan programda söz alan Belediye Başkan Vekili Mutluay, Çanakkale Belediyesi’nin hayata geçirdiği sürdürülebilir enerji proje ve yatırımlarını katılımcılarla paylaştı. Mutluay; “Güney Marmara Bölgesi sürdürülebilir enerji konusunda potansiyeli en yüksek bölgelerden biri. Tabi bu konuda bölgede hayata geçirilmek istenen projelerin etkilerinin iyice gözden geçirilmesinin ve değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Çanakkale Belediyesi olarak bu konuya büyük önem gösteriyoruz ve aynı zamanda bunun bilincindeyiz. Sürdürülebilir enerji konusunda hayata geçirdiğimiz projeler var ve bunun daha da geliştirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı; RE-You Projesinin Takım Lideri Dusan GVOZDENAC’ın sunumu ve Güney Marmara Bölgesi Yenilenebilir Enerji İstihdam Piyasası Analizi Raporu’nun sonuçlarının değerlendirilmesi ile devam etti. (Birol Güngördü)

Çanakkale’de Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı Gerçekleştirildi